لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

آمازون از شروع کار در گاراژ تا بدل شدن به غول دنیای مدرن

معرفی مختصر ولی جامع از آمازون 

در پنجم جولای سال 1994 در شهر سیاتل واقع در ایالت واشگنتن ، شخصی در گاراژ منزل مسکونی اش با وجود تمام بدبینی های اطرافیانش ، شرکتی را بنیان گذاشت که امروزه به انتخاب مجله معتبر فوربس دومین شرکت بزرگ سرتاسر تاریخ و در جدیدترین رتبه بندی ارزشمندترین شرکت ها و برندهای جهان با وجود مشکلاتی که با قوانین فروش اینترنتی جدید برایش به وجود آمد ،کماکان در لیست 10 شرکت ارزشمند دنیا با رتبه 5 حضور دارد. قابل ذکر است که این شرکت در سال 1999 ثروتمند ترین شرکت جهان معرفی شد. و اما نام این شرکت چیست؟ درست حدس زدید، “شرکت تجارت اینترنتی آمازون”.
در سال 1994 در روزگاری که اینترنت تازه داشت جای خودش را بین مردم عادی باز میکرد و در حالی که طبق آمار استفاده از اینترنت نسبت به سال قبلش 23 برابر شده بود ، جف بزوس موسس کمپانی آمازون تصمیم گرفت علی رغم مخالفت دوستانش ، روی این مهمان تازه وارد ریسک خطرناکی بکند که اگر موفق میشد ، دنیا به او همه چیز می داد و اگر شکست می خورد ، همه چیزش را می گرفت.

 جف بزوس و رویای فروشگاه اینترنتی آمازون

جفری پرستون بزوس در 12 ژانویه سال 1964 در خانواده ای فقیر ولی نچندان مذهبی چشم به جهان گشود. والدین جف در حالی که او فقط یک سال داشت از هم جدا شدند و جف نزد مادرش باقی ماند. مادر جف وقتی او 5 سال بیشتر نداشت برای به دست آوردن خانه و فرار از بی خانمانی با مهاجری که به قصد تحصیل از کوبا به آمریکا آمده بود ازدواج کرد. جف در ابتدا در دانشگاه در رشته ی فیزیک تحصیل میکرد ولی خیلی زود دریافت آینده اش در رشته مورد علاقه اش ، مهندسی علوم رایانه رقم خواهد خورد و در سال 1986 با نمراتی بالا و به عنوان یکی از ممتاز ترین دانشجویان دانشگاه پرینستون فارغ التحصیل شد.
جف بزوس که به تازگی فارغ التحصیل شده بود توانست شغلی مرتبط با تحصیلاتش به دست آورد اما رویاهای بزرگ او انگار نمی خواستند لحظه ایی رهایش کنند.
او  ذهن خود را متوجه پتانسیل های بسیار بالای بستری مانند اینترنت که تا آن زمان بیشتر به دید سرگرمی و فان به آن نگاه می شد و میتوانست برای ایجاد کسب و کاری سودمند بسیار مناسب باشد، کرد.
در آن سال ها فروش اینترنتی خیلی به چیزی که ما امروزه می شناسیم شباهت نداشت. مشتریان با دریافت کاتالوگ هایی از لیست محصولات شرکت های برتر فعال در این حوزه  و پس از بررسی کاتالوگ ها محصول مورد نظرشان را سفارش می دادند.
البته این روش با محدودیت های زیادی برای مشتریان مانند تعداد محدود محصول ، وقت گیر بودن مطالعه کاتالوگ ها و هم محدودیت هایی برای شرکت ها مانند هزینه های زیاد تهیه کاتالوگ ها ، زمان بر بودن این مسئله  و مشکل بودن تهیه ی کاتالوگی که در عین سهولت در استفاده، جامع و کامل هم باشد، معضل و چالشی بزرگ پیش روی کمپانی های برتر این حوزه بود.
جف بزوس سرانجام تصمیمش را گرفت از کار استعفا داد و همراه همسرش، مکنزی بزوس به سیاتل نقل مکان کرد و شرکتی در گاراژ خانه اش به نام Abracadabra که معنایی در حوزه ورد و طلسم دارد و معادل همان 《اجی مجی لاترجی 》است راه اندازی کرد که البته پس از یک سال به آمازون تغییر نام داد.
او با استفاده از کمبود های بازار در مورد فروش کتاب که تهیه کاتالوگ برای آنان به دلیل عنواین متعددشان کاری بسیار سخت و طاقت فرسا بود، با تاسیس وب سایتی به فروش کتاب های مختلف نو و دست دوم اقدام کرد.

آمازون و آغاز امپراطوری اش

با گذشت زمان ، آمازون که علاوه بر کتاب های دیجیتال و صوتی و فیزیکی، حال با فروش و توزیع سی دی ، دی وی دی ، بسته های نرم افزاری ، ابزار حیوانات خانگی گرفته تا تجهیزات الکترونیکی و طیف وسیعی از پوشاک واکسسوری ها ، وسایل و لوازم خانگی ، ابزارهای مورد نیاز کسب و کار های مختلف و موارد بسیار زیاد دیگر توانست با عرضه محصولاتی با کیفیت و با قیمت مناسب و درکنار همه این ها ، با نقدها و بررسی های صادقانه محصولات مختلف در سایتش ، اعتماد طیف گسترده ای از مردم جهان را‌ به دست آورد و کسب و کارش را خارج از مرزها گسترش داده و با دقت به طراحی ای هوشمندانه ، لوگوی شرکت که لبخندی به حالت فِلِش از حرف A که اولین حرف زبان انگلیسی است تا حرف Z که حرف پایانی الفباست می توان‌دریافت که آمازون محدودیت های مختلف مانند محدودیت جغرافیایی را زیرپا گذاشته و ارسال هر محصولی به هرشخصی در هرنقطه ای از زمین (البته به جز ایران!) آماده خدمت است .
البته گفتنی است که با روش هایی و استفاده از سایت های ثالث میتوان در ایران هم از آمازون خرید کرد که با وجود سختی ها و مشکلات فراوانش و هزینه های بسیار زیاد و نامعقولش، متاسفانه عملا ایرانی ها را نمی توان مشتری آمازون به حساب آورد!

امروزه و درشرایطی که اکثر شرکت ها تحت تاثیر پاندمی کرونا با خسارات و مشکلات بسیار جدی ای روبه رو شدند، فروشگاه اینترنتی آمازون با رشدی چشمگیر و با درآمد سالانه ی بیش از 280 میلیارد دلار و بیش از 840 هزار نیروی کار، معتبرترین و ارزشمندترین وبسایت و شرکت تجارت اینترنتی به شمار می رود. 
جف بزوس مالک اصلی شرکت هم تا همین ماه پیش با دارایی ای بیش از 180 میلیارد دلار ثروتمندترین فرد جهان بود که با موفقیت ها و جاه طلبی های اخیر شرکت تسلا این لقب فعلا به ایلان ماسک رسیده است. در ضمن جف بزوس با خریداری امتیاز روزنامه واشنگتن پست صاحب یکی از رسانه های مهم ایالات متحده نیز به شمار می رود.

روزهای سخت آمازون و جف بزوس

البته هیچ کسب و کاری را نمیتوان یافت که مدام بر مدار موفقیت و کامیابی بچرخد، تمام شرکت ها زمانی روزهای بسیار سختی را هم پشت سر می گذارند. شرکت هایی مانند آمازون که می خواهند آینده را از آن خود کنند با عبور از سختی ها و تبدیل آن ها به تجربه ، مسیر موفقیت را درپیش می گیرند و شرکت هایی که تاب و توان مشکلات را ندارند متلاشی شده و یا زیر مجموعه شرکت های بزرگ تر می شوند.
آمازون در اوایل دهه 2000 در پی سقوط بورس آمریکا در آستانه ورشکستگی قرار داشت ولی با ایده های نجات بخش جف بزوس نظیر حذف کالاهای با سود کم و اخراج بخشی از کارکنان جز معدود شرکت هایی بود که توانست از آن روزهای سیاه مالی آمریکا نجات یابد.
مالک آمازون،جف بزوس علاوه بر روزهای سخت در شرکتش، در زندگی شخصی نیز با دشواری های زیادی روبه رو شد از جمله مشکلات شخصی او با همسرش و طلاق پر سر و صدا و بسیار پرهزینه آنها پس از 25 سال زندگی مشترک، افشای رابطه پنهانی وی با لورن سانچز ، مجری تلویزیونی آمریکایی و مشکلات عدیده اش با دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا بر سر استفاده رایگان آمازون از پست دولتی، مالیات و البته درگیری هایش با فعالان مدنی بر سر اصرارش بر توسعه فناوری تشخیص چهره و نقض حریم شخصی و بسیاری مسائل دیگر . اما این درگیری ها و کشمکشها هم نتوانسته جف 56 ساله را متوقف کند. او و شرکتش کماکان جز غول های تجارت در دنیای مدرن هستند.

شرکت های وابسته

در تجارت امروزه شرکت هایی که نمی توانند بدهی های خود را صاف کنند یا درآمد آن ها با هزینه هایشان هم خوانی ندارد با فروش حق امتیاز خود به شرکت های بزرگ از ورشکسته شدن و منحل شدن شرکت و برندشان جلوگیری میکنند.
شرکت آمازون با دارایی ای بالغ بر ده ها میلیارد دلار شرکت هایی نظیر سرویس های وب آمازون ، imdb یا همان بانک اطلاعات اینترنتی فیلم ها ، Digital Photography Review ، Goodreads و شاید از همه مهم تر الکسا را تحت مالکیت خود دارد.

1)Digital Photography Review 

این شرکت انگلیسی که در سال 1998 در لندن تاسیس شده وبگاهی در مورد دوربین ها و عکاسی دیجیتال است که با بررسی های جامع به همراه نقدش در مورد لنزهای دوربین، تجهیزات عکاسی و همین طور راهنمای خرید آن ها به وبسایتی پربازدید و محبوب برای عاشقان عکاسی بدل شده است.با وجود ثبت این شرکت در لندن اما اکثر فعالیت های اصلی اش در سیاتل آمریکا ، که دفتر مرکزی شرکت صاحب امتیازش ، آمازون، انجام می گیرد.

2)وب سرویس های آمازون

این وبسایت در سال 2006 تاسیس شد و در فضای ابری در بستر اینترنت ، سرویس های محاسباتی و صدور صورتحساب ها و پرداخت ها و ... را ارائه می کند.

Goodreads(3

این وبگاه و شبکه اجتماعی که بر محوریت کتاب و کتاب خوانی بنا شده ، دسامبر سال 2006 کارش را آغازکرد و در سال 2013 توسط آمازون خریداری شد. از ویژگی های اصلی Goodreads می توان به نقد و بررسی های کتاب های مختلف و بحث ها و تبادل نظرهای بسیار مفید در مورد کتاب های مختلف نام برد که با تست ها و کوییز های همراه با جوایز ، یک محیط بسیار اکتیو و فعال را فراهم آورده است.

4)بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها یا imdb

اگر فیلمباز باشید غیر ممکن است که نام این پایگاه داده را نشنیده باشید. imdb با امکان امتیاز دادن کاربران از 1 تا 10 به فیلم های مختلف مرجع مناسبی برای بسیاری از عاشقان فیلم و سینما تبدیل شده که می تواند سطح کیفی فیلم ها مشخص کند و با انتشار فهرستی تحت عنوان 250 فیلم برتر که با اپدیت های پیوسته هم همراه است به یکی از پربازدیدترین سایت های دنیا تبدیل شده است.

Alexa(5

وبسایت الکسا در سال 1996 توسط بروستر کیل و بروس گلیت در سان فرانسیسکوی آمریکا بنیان گذاشته شد. آن دو نام الکسا را از کتابخانه اسکندریه مصر الگو گرفتند تا روزی وبسایت آن ها هم محل علم و دانش باشد. 
آمازون در سال 1999 با سرمایه ای بالغ بر 250 میلیون دلار الکسا را خریداری کرد و با ایده هایی بلند پروازانه ، آن را به موتور جستجویی هوشمند تبدیل کرد .
در سال های ابتدایی دهه 2000 ، الکسا طی قراردادی با گوگل، جستجوهای اینترنتی اش بهبود یافته تر و به هم مرتبط تر کرد به گونه ای که جستجوهایی که در الکسا انجام می گرفت در گوگل نمایش داده می شد.
در سال 2007 الکسا با راه اندازی بخش جستجوی عکسش روندی رو به جلو را درپیش گرفته بود ولی درست یک سال بعد با پیشرفت های چشمگیر و محبوب تر شدن گوگل و عدم توانایی الکسا در رقابت با رقیب قدرتمندش مدیر این شرکت اعلام کرد که با قطع خدمات جستجو ، الکسا تمرکز و تخصصش را روی مبحث رتبه بندی سایت ها و آنالیز آن ها می گذارد.
الکسا خودش را در سال های اخیر جز بهترین و معتبرترین های آنالیز و بررسی وبسایت ها معرفی کرده به گونه ای که پس از Page rank گوگل ، محبوب ترین آنالیزور کاربران به حساب می آید‌ و با بررسی تخصصی ترافیک سایت و داده های اینترنتی عددی را به عنوان رتبه یا Alexa rank در بخش های جهانی، کشوری و محلی به کاربر تحویل می دهد که هرچه این عدد کمتر باشد نشان از بهتر و مورد قبول تر بودن وبسایت است.
آنالیز سایت توسط الکسا به دو روش صورت می گیرد یا می توانید به سایت الکسا مراجعه کنید و با قرار دادن نشانی سایت به خواسته خود برسید یا توسط نصب افزونه الکسا و سپس از طریق نوار ابزار یا همان Toolsbar اقدام به آنالیز سایت تان کنید.

کلام آخر

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و نفوذ بیش از پیش اینترنت در بین زندگی ها و عموم مردم و نیاز بی پایان آن ها به وسایل و ابزارهای مختلف و با تجارب فراوانی که آمازون طی این سالها به دست آورده احتمالا در آینده هم شاهد پیشرفت ها و نوآوری هایی از سوی این شرکت خواهیم بود که قطعا تا سالیان سال با قدرت به کارش ادامه خواهد داد. هرچند جف بزوس در مصاحبه ای عنوان کرده که، تمام کسب و کارهای بزرگ دوره طلایی دارند و پس از آن در سراشیبی سقوط قرار خواهند گرفت و آمازون هم روزی ورشکسته خواهد شد!

اگر در جستجوگر گوگل کلمه اورست را سرچ کنید با چه چیزی روبه رو میشوید؟ خب قطعا بلندترین قله و مرتفع ترین نقطه زمین واقع در هیمالیا، مهم ترین و اصلی ترین نتیجه این سرچ است با وجود این که شرکت های بسیاری روی کره زمین از نام این قله استفاده میکنند. حال بیاید کلمه نیاگارا ، یکی از معروفترین آبشارهای دنیا را امتحان کنیم‌؟ بازهم نتیجه همان چیزی است که انتظارش را داشتیم، باوجود الهام گیری شرکت های مختلف از نام این آبشار بازهم بیشترین نتایج ما را به آبشار نیاگارا میرساند نه آن شرکت ها.
حال بیایید نام آمازون بزرگترین جنگل بارانی دنیا را جستجو کنیم و اما نتیجه ؟ حیرت انگیز است ! در صفحه اول گوگل که مهمترین صفحه ی این موتور جستجو است و نزدیک به 95 درصد افراد در همان صفحه به اطلاعاتی که نیاز دارند میرسند و به صفحات بعد نمی روند ، فقط یک نتیجه مربوط به جنگل آمازون است و مابقی نتایج مربوط به یکی از بزرگترین شرکت های تاریخ به همین نام است .
در واقع می بینیم که شرکت آمازون تبدیل به نامی بسیار مشهورتر از طولانی ترین رود جهان واقع در نام آشنا ترین جنگل جهان شده است. 

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم