لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

همه چیز در مورد وب سرور Nginx

بررسی کاملی از مزیت های وب سرور Nginx

انتخاب یک سرور ایده آل برای Run  کردن وب اپلیکیشن یا یک وب سایت همیشه یک مسلئه بسیار مهمی برای مدیران پروژه بوده و اینکه چگونه میتوان یک وب سرور با سخت افزار متوسط ولی قدرت پاسخگویی زیاد داشته باشیم تبدیل به دغدغه ای در ذهن متخصصین در این حوزه شده است.

در حالت کلی به تمامی سخت افزارها یا نرم افزارهایی که در پاسخ به تقاضای کاربران اطلاعاتی را از وب اپلیکیشن یاوب سایت شما را در اختیار قراردهد و از پروتکل HTTP جهت انتقال داده ها استفاده کند وب سرور گفته می شود.

یک وب سرور ایده آل وب سروری می باشد که در پاسخگویی به Request های ارسالی از سمت کاربر بهترین کارایی را داشته باشد و سرویس دهی بدون خطا میتواند یکی از مهم ترین مزیت های یک یک وب سرور باشد.

وب سرور NGINX بهترین برای مدیریت Request ها و Connection های ایجاد شده می باشد و تکنولوژی های بکار گرفته شده در این وب سرور ، حجم پایین آن و استفاده از Ram کمتر مزیت هایی می باشد که این وب سرور را از دیگر سرور ها متمایز ساخته است.

تکنولوژی ها و امکانات وب سرور NGINX

1) Reverse Proxy بودن : علاوه بر اینکه NGINX یک وب سرور می باشد میتواند یک Reverse Proxy هم باشد عملکرد Reverse Proxy ها دقیقا عکس عمل Proxy Server ها میباشد زیرا Proxy Server ها درخواست ها را از شبکه داخلی از کلاینت ها دریافت میکند و به سرور های موجود در اینترنت ارسال میکند اما Reverse Proxy ها درخواست های کلاینت ها را از محیط اینترنت دریافت و به سرور های مورد نظر در شبکه داخلی هدایت میکند.

2) پاسخگویی به درخواست های ارسالی از IMAP/POP3 : یکی از مهم ترین مزیت های این وب سرور پاسخ به Request های ارسالی از پروتکل IMAP/POP3 می باشد همانطور که میدانید ارسال ایمیل از طریق این پروتکل ها انجام میشود. و همچنین میتوان بحث Authentication Mail را توسط این وب سرور انجام داد.

3) استفاده از روش asynchronous event-driven در وب سرور NGINX : سرور ها از روش های مختلفی برای مدیریت Connection ها استفاده میکنند روشی که در وب سرور NGINX مورد استفاده قرار میگیرد ساخت Thread برای هر Request می باشد بطوریکه یک سیستم thread poll وجود دارد و نخ های ایجاد شده را تا مدتی نگه می دارد و اگر درخواست جدیدی بیاید از thread های آزاد استفاده می کند.

 4) پروتکل ها و سیستم عامل ها در NGINX: برای پروتکل های POP3, IMAP ، SMTP، HTTPS، HTTP مورد استفاده قرار میگرد و قابلیت اجرا بر روی سیستم عامل های مختلفی همچون Solaris، OS X، HP-UX، AIX و لینوکس و ویندوز همچنین انواع BSD ها را دارد.

5) قابلیت مدیریت کانکشن های بیشتر : یکی از مشکلات اصلی وب سرور آپاچی محدود بودن کانکشن ها در بستر این وب سرور می باشد، که موجب افزایش مصرف حافظه می شود ولی  NGINX این مشکل را حل نموده و قابلیت پشتیبانی از 10000 کانکشن به صورت موازی و همزمان را دارد.

6) قابلیت پشتیبانی از پروتکل SPDY : spdy برگرفته از کلمه speedy به معنای سرعت بیشتر می باشد. این پروتکل با دارا بودن چندین ویژگی که موجب افزایش سرعت می شود مشکلات پروتکل HTTP در خصوص Speed را حل نموده و بصورت چشم گیری زمان لود صفحات را کاهش می دهد.

7) پشتبانی از URL Rewriting : به تغییر دادن آدرسهای اصلی وب سایت بوسیله تکنیکهایی نظیر تنظیمات وب سرور، وب سایت ویا استفاده از نرم افزارهای دیگر، اصطلاحا بازنویسی آدرس یا url rewrite گفته می شود. بازنویسی مسیر، یکی از کارامد‌ترین روشهای بالا بردن رتبه سایت در موتور‌های جستجوست. بسیاری از صاحبان سایت‌ها، تنها به نام دامنه‌ سایتشان دقت می‌کنند، در صورتیکه مسیرهای درون هر سایت نیز به همان اندازه در به خاطر سپردن سایت، در رتبه سایت و در فهم بهتر محتوا مهم است.

8) پشتیبانی از پروتکل های TLS/SSL : پروتکل TLS مخفف Transport Layer Security یک پروتکل رمزنگاری است که امنیت نهایی داده های ارسال شده از طریق برنامه‌های اینترنتی رو فراهم میکند و SSL مخفف عبارت Secure Socket Layer هست که امکان انتقال داده های خصوصی را به صورت آنلاین دارد. وقتی این گواهینامه روی سرور شما نصب شده باشد  یک قفل سبزی با HTTPS نشان داده شده و امکان اتصال مطمئن از یک سرور وب به مرورگر وب رو فراهم میکند.

9) قابلیت پشتیبانی از FT یا Fault Tolerance : یک قابلیت بسیار کاربردی در سيستم عامل، که می تواند هنگام بروز مشكلات از تجهيزات جايگزين استفاده کرده و بدون تأخير (يا با تأخير بسيار کوتاه ) بطور خودکار به سرويس دهی ادامه دهد. نکته اصلی درFT این است که هنگام بروز خطا اولا زمان قطعی سرويس صفر يا بسيار کوتاه بوده و ثانيا عمليات جايگزينی بدون عوامل انسانی و بطور خودکار صورت می گيرد.

10) پشتیبانی ازقابلیت Load balancing : لود‌بالانسینگ (متعادل نمودن بار ترافیکی) یک مؤلفه‌ی کلیدی در زیرساخت‌هایی با دسترس‌پذیری بالا می باشد که در راستای افزایش کارایی (performance) و قابلیت اطمینان (reliability) وب‌سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها، دیتابیس‌ها و انواع سرویس‌ها، با توزیع کردن حجم کار روی چندین سرور مورد استفاده قرار میگیرد.

نصب و راه اندازی وب سرور NGINX

برای راه اندازی وب سرور مورد نظر کافی است از طریق نرم افزارهای موجود مانند Putty وارد سرور لینوکس شده و Command های زیر بر اساس SSH به ترتیب اجرا کنیم:

cd /usr/local/src

wget http://nginxcp.com/latest/nginxadmin.tar

tar xf nginxadmin.tar

cd publicnginx

./nginxinstaller install

 برای غیر فعال کردن یا پاک کردن این وب سرور همانند کدهای بالا به ترتیب باید عمل کرد فقط در مرحله آخر به جای install دستور uninstall را وارد میکنیم.

./nginxinstaller uninstall
داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم