لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

جهان هوشمند ، انسان هوشمند ، کسب و کار هوشمند

هوشمند کارکردن به جای سخت کار کردن!

انسان ها از بدو تولد مدام در پی این بودند که بتوانند با راه ها و روش های مختلف نه تنها زحمت و مشقت کسب و کارشان را تا حد قابل توجهی کم کنند بلکه حتی در صورت امکان بازده آن را افزایش دهند ولی با شکست های پیاپی مواجه شدند تا این که دریافتند حل این مسئله فقط با به کار گرفتن هوش و استعدادی که طبیعت در ذات انسان قرار داده امکان پذیر است.

پس از تغییر و تحولات عظیم سیاسی و اجتماعی در قرن بیستم و حرکت پیوسته ی روبه جلو جوامع برای تولیدات بیشتر و به تبع آن فروش بیشتر تمامی شرکت های بزرگ  مجاب شدند که با روند قبل نمیتوان بازار های بیشتری را تصاحب کرد و حتی شاید اگر به موقع تغییراتی ایجاد نکنند بازار های خود را هم به رقبا واگذار میکنند. به منظور گسترش کسب و کار و  حذف نشدن از بازار و بقا ، شرکت ها به همه زمینه ها اعم از تکنولوژی ، روانشناسی و مسائل جامع شناختی و ...چنگ زدند و به عوامل مختلفی متوسل شدند که برخی از این تجارب موفق و بسیاری هم با شکست مواجه شدند اما کدام روش ها موفق بودند ؟ همان طور که گفته شد به وجود آمدن رقابتی بسیار شدید بین شرکت ها و کمپانی های مختلف در حوزه های کاری متفاوت شرکت ها با به کاربستن راه کارهایی نظیر برنامه ریزی و بازاریابی سعی در پیشی گرفتن از یکدیگر را داشتند و پیشرفت روز افزون تکنولوژی هم امکان پیشبرد اهداف کسب و کارها را میسر میکرد.

برنامه ریزی

قطعا هیچ کار و فعالیت بزرگی بدون برنامه ریزی در طول تاریخ نتوانسته سر پا بماند ولی برای هوشمند کردن مشاغل و فعالیت های کاری یک برنامه ریزی بسیار جامع تر و آینده نگرانه تر نیاز است، به صورتی که در حال حاضر بسیاری از سهامداران و افراد سطح بالای شرکت ها برنامه ریزی های طولانی مدتی دارند که حتی ممکن است سود و درآمد مجموعه را فعلا تحت تاثیر قرار دهد اما آنها با در نظر گرفتن آینده و برنامه ریزی های حساب شده ، جا افتادن و برجسته شدن برند و شرکت شان را در اولویت قرار میدهند.

پس از برنامه ریزی های دقیق و حساب شده حال نوبت به ساماندهی نیروها برای نائل آمدن شرکت و مجموعه به اهداف بلند مدت اش است به طوری که با جلسات و مشاوره های مفید و آموزش تخصصی تر نیروی کار زمان رسیدن به این مقاصد بلند مدت را میتوان به طرز چشم گیری کاهش داد.  

بازاریابی

با تبدیل شدن جهان به یک دهکده که با وجود رسانه ها، شبکه های اجتماعی و... انسان ها میتوانند با وجود فواصل دور از جدیدترین و به روز ترین خبرها ، کالاها ، خدمات و ... مطلع شوند و با بهبود نسبی سطح رفاه و زندگی افراد در کشور های مختلف نقش بازاریابی و تبلیغات را بیش از پیش مورد توجه قرار داده به طوری که شرکت ها و سازمان ها، افرادی در حوزه های مختلف نظیر روانشناسی که از نیازها و خواست های انسان آگاهی دارند یا جامعه شناس ها که جوامع گوناگون را زیر ذره بین برده اند و ... را وارد زمینه تجارت کرده اند تا با کمک علم بتوانند مشتریان خود را بیشتر تحت تاثیر قرار دهند و ترفند ها و شیوه های مختلف بتوانند قشر بیشتری را به صف مشتریان خود افزوده و با حفظ بازارهای قدیمی ، بازارهای جدید را تصاحب کنند.

شرکت ها و سازمان های پیشگام در عرصه های مختلف با توجه بسیارزیاد به مقوله بازاریابی و اختصاص دادن زمان و سرمایه هنگفت در این بخش تمایز و تفاوت عمده ی خود با سایرین را رقم میزنند. آنها که به شکل های گوناگون و مستمر با مشتریان یا دریافت کنندگان خدمات خود در تعامل هستند از فیدبک ها و نظرات به دست آمده در جهت رفع معایب تولیدات و خدمات شان و هرچه بی نقص تر شدن مجوعه ی تحت مدیریت آنها استفاده میکنند تا اعتبار برند و نام شرکت را بالابرده و به مرور زمان با کسب اعتماد مردم ،کسب و کارشان را گسترش میدهند و روز به روز بیشتر به ایده آل ها نزدیک میشوند.

پیشرفت تکنولوژی و ورود نرم افزارها

با گذشت زمان تکنولوژی نفوذش را در کسب و کارها بیشتر کرده و با دلیل آسان تر نمودن کار ها و کم کردن هزینه ها مورد اقبال هم قرار گرفته به طوری که امروزه عملا  شرکت یا سازمان موفقی را نمیبینیم که با تکنولوژی بیگانه باشد.

امروزه نرم افزارهای مدیریت فرآیند کسب و کار مانند KMPS و نرم افزارهای هوش تجاری تبدیل به جز ثابت روند هوشمند سازی مشاغل شده اند که بدون ستفاده از آنها با مشکلات عدیده ی در این راه مواجه میشویم.

A)نرم افزارهای مدیریت فرآیندBPMS

رسیدن به نتایج مدنظر سازمان ها و شرکت ها با تلاش ها و فعالیت هایی همراه است که قطعا دارای هزینه های بسیار زیادی است به طوری که ممکن است شرکت هایی که توان مالی بالایی ندارند با رسیدن به بن بست مالی نه تنها از هدفشان باز بمانند بلکه با متحمل شدن خساراتی جبران ناپذیر حتی در فعالیتشان خللی ایجاد شود که  حتی ممکن است حیات مجوعه را به خطر بیاندازد.

از این رو نرم افزارهای مدیریت فرآیند کسب و کار با داشتن مزیت هایی نظیر صرفه جویی در زمان ، نیروی کار و سرمایه ،مورد توجه و اقبال شرکت ها و سازمان ها قرار گرفته اند.

 

1)صرفه جویی در زمان

برنامه ریزی های مختلف ، تحلیل اهداف و ساختارهای اجرایی ، تجزیه و تحلیل بازارهای هدف ، بررسی موانع و مشکلات ، توجه به رقبا و شانس شرکت و سازمان ما برای موفقیت  و ... همه و همه فرآیند هایی بسیار زمان بر و طولانی است که کاهش این زمان و سرعت تکمیل مراحل ، میتواند وجه تمایز ما با سایرین باشد.استفاده از نرم افزار مدیریت فرایند با جلوگیری از اتلاف بیهوده وقت ، فرصت پس انداز زمانی ارزشمند را به ما میدهد که رقبای سنتی ما از این موهبت بی بهره اند. ما با بهره گیری از این نرم افزار  با رویکردی یکپارچه تر و  با سرعتی بسیار بیشتر از رقبا، میتوانیم گوی سبقت را از آنان برباییم.

 

2)صرفه جویی در نیروی کار  

با وسعت گرفتن فعالیت سازمان ها و شرکت ها و بروز مشکلات نوظهور، نیاز به حضور افراد دارای تخصص های مختلف در مجموعه بشدت حس میشود برای مثال افرادی با دانش برنامه نویسی سایت و مسلط به زبان های مختلف کد نویسی ، حضور تحلیلگران مجرب برای تحلیل و بررسی داده های مختلف ، مشاورینی برای بهبود تراز های مالی شرکت و ... علاوه بر بار مالی ، حضور افراد جدید ممکن است منجر به بروز ناهماهنگی هایی هم در بخش های مختلف شود ، که استفاده از این نرم افزار دیگر نیازی به حضور بسیاری از این افراد نیست.  

 

3)صرفه جویی در سرمایه

قطعا که یکی از ارکان اصلی در آغاز یا هوشمند کردن و توسعه کسب و کار ها و فعالیت ها ، صرف هزینه و سرمایه برای رسیدن به اهداف مورد نظر میباشد. با در نظر گرفتن توضیحات گفته شده یکی از مهم ترین مسائل و موانع رسیدن به نتایج رضایت بخش محدودیت های مالی ای است که شرکت ها و سازمان ها با آن روبه رو هستند و انجام چنین فعالیت های جدی ای نیازمند صرف هزینه های هنگفتی است که با نرم افزارهای مدیریت فرآیند کار با کم کردن زمان و عدم نیاز به افراد بسیار زیاد به شکل قابل توجه ای با کاهش هزینه ها میتواند گامی مهم برای کسب و کارهای مختلف در جهت هرچه هوشمند تر شدنشان باشد.

B)نرم افزار های هوش تجاری 

متاسفانه گاها اشتباهات انسانی مدیران که میتواند ناشی از عدم تمرکز ، تجربه یا هر عامل دیگری باشد ، سدی محکم در برابر رسیدن شرکت  و سازمان به اهداف و مقاصد خود و کسب نتایج موردنظرش است که با استفاده از نرم افزارهای هوش تجاری  با تجزیه و تحلیل داده های خام و به کارگرفتن نتایج این بررسی ها در تصمیمات و انتخاب ها میتوان علاوه بر جلوگیری از بروز اشتباهات ، با اتخاذ تصمیمات و راه کارهایی که منطبق بر شرایط روز فعالیت ها و مشاغل است ، از هدر رفت منابع و امکانات پرهیز و در راه توسعه و هوشمند سازی کسب و کارها در زمینه های مختلف قدم برداشت.

نرم افزارهای هوش تجاری دارای تنوع زیادی است اما از بهترین نمونه های آن می توان به نرم افزار Power BI شرکت مایکروسافت که با محیطی نزدیک به دیگر نرم افزار این شرکت ، اکسل ، برای کارکنان آشنا تر به نظر میرسد. از دیگر نرم افزارهای قدرتمند هوش تجاری می توان به نرم افزار Tableau که به خاطر پوشش طیف بسیاری از مشاغل و کسب و کارها نظیر بانکداری ، بهداشت ، بازاریابی و ... فوق العاده کاربردی و جامع شمرده می شود.

کلام آخر

هدف نهایی تمام مشاغل و فعالیت های تجاری در سرتاسر دنیا کسب درآمد است که جایگاه رفیع اجتماعی و رفاه و آسایش زندگی و ... مستلزم آن است ، حال انسان که جاه طلبی و قانع نبودن جز خصیصه هایی جدایی نشدنی اش است با شیوه ها و روش های نوین بالارفتن سطح فعالیت ها و خدمات و به تبع آن کسب درامد بیشتر و در نتیجه بالا تر رفتن سطح و کیفیت زندگی را رقم زده است.

امروزه کسب و کارهای هوشمند به طرز شگفت آوری در حال رشد هستند و روزبه روز شرکت ها و سازمان های بیشتری به این مجوعه می پیوندند در حالی که برند های مطرح و پیشگام هم از این قافله عقب نمی مانند و با پیشرفت ها و به روزنگه داشتن پیوسته سیستم شان ، هر روز مرزهای جدیدی در خلاقیت و دانش و تکنولوژی به وجود می آورند.

 

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم