لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

انواع روش های تحلیل و پیش بینی بازار های مالی

افرادی که قصد سرمایه گذاری در بورس، طلا و ارز های دیجیتال و حتی زمین دارند باید قبل از هر گونه سرمایه‌گذاری ابتدا بتوانند قیمت را به خوبی تحلیل و پیش بینی کنند و سرمایه‌گذاریی که بدون تحلیل و بررسی قیمت انجام شود بیشتر مانند شرط بندی است و هیچ منطقی پشت آن وجود ندارد و سرمایه فرد در ریسک از دست رفتن قرار می‌گیرد.

اما سوالی که مطرح است این است که از چه روش‌هایی می‌توانیم قیمت را تحلیل و پیش بینی کنیم. در ادامه همراه باشید…

انواع روش های پیش بینی قیمت ها توسط سرمایه گذار:

تحلیل تکنیکال:

تحلیلگران تکنیکال بر این عقیده اند که می‌شود با استفاده از گذشته قیمت، آینده قیمت را پیش‌بینی کرد. به بیان دیگر هرچه قیمت در گذشته انجام داده است در آینده نیز انجام می‌دهد پس با مطالعه گذشته قیمت می‌توان آینده قیمت را تا حدودی پیش‌بینی کرد. بزرگترین ابزار کامل تحلیلگران تکنیکال نمودار است اما این همه ی قصه نیست!


تحلیلگران تکنیکال از بقیه ابزار نیز بهره می گیرند مثل فرمول های ریاضی، اندیکاتور ها، خطوط، اعداد و ارقام. حتی اعداد رند ریاضی نیز مد نظر تحلیلگران تکنیکال هست!
حجم معاملات برای یک تحلیلگر تکنیکال می‌تواند خیلی مهم و حیاتی باشد و البته فراموش نکنید که تحلیلگران تکنیکال دنبال سرمایه‌گذاری خیلی بلند مدت نیستند بلکه آنها اغلب یا کوتاه مدت سرمایه‌گذاری می‌کنند یا میان مدت.

مزایای تحلیل تکنیکال:

  • ساده، بر خلاف چیزی که فکر میکنید: ممکن است با خودتان فکر کنید که تحلیل تکنیکال بسیار پیچیده و سخت می باشد اما باید به شما بگویم یادگیری تحلیل تکنیکال شاید فقط یک تا ۳ ماه زمان ببرد.
  • قابل استفاده برای همه چیز: هر چیزی که قیمت داشته باشد و قیمت آن بالا و پایین برود شما می‌توانید با تحلیل تکنیکال آن را پیش‌بینی و تحلیل کنید حتی برای شرکت‌های ایرانی و ارز ها و هر چیزی که نمودار قیمت آن مشخص باشد.
  • میتوانید بی درنگ عمل کنید: با استفاده از تحلیل تکنیکال قادر خواهید بود که سریع تصمیم گیری کنید و رفتار قیمت را با سرعت بخوانید.
  • ربات های اتومات: شاید باورتان نشود اما ربات های معاملاتی وجود دارند که از طریق تحلیل تکنیکال نقاط ورود و خروج دقیق را برای شما معامله می‌کنند و سهم و قیمت را خودکار تحلیل و پیش بینی کرده و سرمایه شما را سبدگردانی میکنند!

معایب تحلیل تکنیکال:

  • بدون مهارت کافی نیست: ممکن است با خود بگویید که خواندن چند کتاب در تحلیل تکنیکال میتواند من را یک تحلیلگر و سرمایه گذار موفق کند اما باید به شما بگویم که اگر دانسته های خود را تمرین نکنید هیچ وقت نمی توانید یک تحلیلگر موفق شوید. برای اینکه بتوانید به دستاوردی برسید باید حتماً علم خود را تا حد زیادی تمرین و تکرار بکنید تا تبدیل به مهارت شود زیرا تحلیل تکنیکال بیشتر مهارت است تا علم.
  • وابستگی زیاد به تاریخ قیمت: بعضی از شرکت‌ها در بورس تازه‌وارد هستند و هیچ تاریخ قیمتی زیادی ندارند برای همین تحلیلگر تکنیکال نمی‌تواند آنها را معامله، تحلیل و پیش بینی کند.

تحلیل بنیادی: 

تحلیل بنیادی را اگر بخواهیم خیلی ساده توضیح دهیم می‌توانیم بگوییم که اگر از درون و زیرین ترین لایه های یک شرکت و یا یک کشور شروع به تحقیق و بررسی بکنیم، تحلیل بنیادی انجام داده ایم.
تحلیلگران بنیادی زیاد نیازی به نمودار ندارند اما نیاز آنها بیشتر به اطلاعاتی است که از داخل یک شرکت یا یک کشور خارج می‌شود. به طور کل کار آنها این است که اطلاعات دریافت شده را همچون قطعات پازل کنار هم می‌چینند و در نهایت ارزش ذاتی را با ارزش فعلی مقایسه می‌کنند. 

اگر ارزش فعلی پایین‌تر از ارزش ذاتی بود آنها به دنبال خرید می گردند و اگر ارزش فعلی بالاتر از ارزش ذاتی بود آنها به دنبال فروش هستند.
تحلیلگران بنیادی بسیار بلندمدت سرمایه‌گذاری می‌کنند و ثروتمندترین تحلیلگران و سرمایه‌گذاران، همه از این دسته هستند مانند آقای وارن بافت. اگر می‌خواهید تحلیلگر بنیادی شوید باید خیلی صبور باشید. 

 

ابزار های تحلیلی کدامند:

  1. سایت کدال: برای جمع‌آوری اطلاعات شرکتهایی که در بورس هستند نیاز به منبع جامعی است که سایت کدال می‌تواند این نیاز را برطرف کند. بزرگترین مزیتی که سایت کدال دارد این است که شما دیگر نیازی نیست برای جمع‌آوری اطلاعات به وب‌سایت‌های شرکت‌ها به صورت یکی یکی مراجعه کنید. تمامی اطلاعات یک جا در کدال جمع شده‌اند.
  2. وبسایت سهام یاب: با استفاده از سهام یاب میتوانید آخرین اطلاعات شرکتهای بورسی را یک جا پیدا کنید همچنین میتوانید که از نظر بقیه سرمایه‌گذاران نیز با خبر شوید.
  3. مفیدتریدر: حتماً برایتان سوال است که چگونه سهمی را بخرید. برای این کار نیاز است که با استفاده از نرم افزار مفید تریدر سهام مورد نظر خود را انتخاب کرده، حجم مورد نظر را وارد کنید و در آن دکمه خرید یا فروش را بزنید.

نکته مهم: فراموش نکنید که برای اینکه بتواند وارد بورس شوید نیاز به کارگزار بورس دارید. به این منظور می توانید با استفاده از گوگل بهترین کارگزاری بورس را انتخاب کرده و در آن ثبت نام کرده و سرمایه خود را سرمایه گذاری کنید.

 

کدام یک بهتر است؟

اما سوالی که مطرح است این است که کدام یک روش تحلیل بهتر است؟تحلیل تکنیکال یا تحلیل بنیادی؟ کدامیک را انتخاب کنم؟

باید بگویم که هیچ جا وحی نازل شده است که شما فقط باید یکی از آنها را انتخاب کنید. شما می توانید هر دو را انتخاب کنید و با یکدیگر تلفیق و ترکیب کنید کاری که خیلی ها انجام میدهند.

اما اگر میخواهید بدانید که کدام یک بهتر است باید به شما بگویم که هیچ روش بهتری وجود ندارد. فقط آن روشی که برای شما بهتر است مفید میباشد.

فقط باید آن روشی را انتخاب کنید که مطابق شخصیتتان است.اگر خیلی اهل اخبار، روزنامه و گزارش های مختلف مالی هستید و با صبر کردن زیاد مشکلی ندارید، روش تحلیل بنیادین بسیار مفید است.

اما اگر کم صبرتر هستید و می‌خواهید زودتر وارد بازار شوید و در سریع‌ترین زمان، پول خود را بیرون بکشید روش تحلیل تکنیکال بهتر است.

در ضمن یادگیری روش تحلیل تکنیکال بسیار ساده تر است از روش بنیادین و کار کمتری هم می برد.

اما در آخر باید بگویم که هر دو روش بیشتر به مهارت شخصی شما برمی گردد. مهم نیست که کدام یک را انتخاب کنید فقط در آن موفق می‌شوید که مهارت شما بسیار زیاد باشد. تجربه و تمرین بسیار مهمتر از خود روش تحلیل است. پس هر روشی را که انتخاب کردید، باید بسیار در آن تمرین و تکرار کنید.

 

آموزش صفر تا صد بورس با استفاده از تحلیل تکنیکال و فاندامنتال

 

 

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم