لگو وب سایت هوشمندان
جستجو

معرفی D3.js

D3.js  چیست؟

D3 مخفف کلمه Data-Driven Documents (اسناد داده محور) است، D3  یکی از کتابخانه های جاوا اسکریپت و متن باز (open source) است و توسط آقای مایک بوستک (Mike Bostock) توسعه داده شده است.

 هدف اصلی D3 ایجاد Data Visualization هایی به صورت تعاملی در مرورگر وب با استفاده از SVG، HTML و CSS است.

با حجم عظیم داده هایی که امروزه تولید می شوند، تحلیل داده ها کاری بسیار دشوار و سخت است، نمایش تصویری داده ها و رسم انواع نمودارها،  موثرترین ابزار برای نشان دادن داده ها و تحلیل داده ها است. D3 با داشتن محیطی بسیار ساده و انعطاف پذیر ، امکان مصور سازی داده ها را به بهترین شکل ممکن برای کاربران به وجود آورده است.

به طور کلی می توان گفت D3 شبیه به Protovis است، اما Protovis برای مصور سازی استاتیک انجام می شود، در حالی که D3  بیشتر روی تعاملی بودن و انتقال داده ها متمرکز شده است.

ویژگی های D3

استفاده از استانداردهای وب: D3   ابزاری برای Data Visualization است که می تواند تصاویری تعاملی ایجاد کند. D3 از استانداردهای مدرن وب مانند HTML، SVG، CSS برای Data Visualizationاستفاده می کند.

داده محور بودن: D3  داده محور است، D3  قابلیت این را دارد که از داده های استاتیک استفاده کند و یا داده ها رو از روی سرور و با فرمت های مختلف مثل  آرایه، CSV، JSON و XML و ...  واکشی کند و نمودارهای مختلفی را  رسم کند.

المان های داده محور: D3 به داده های شما این قدرت را می دهد که المان هایی داینامیک تولید کنید و روی المان ها ، استایلهای مختلفی اعمال میکند که یک جدول باشد، یا گراف باشد و یا هر المان دیگری در HTML.

داینامیک و پویا :  D3 خاصیت انعطاف پذیری برای ایجاد خواص پویا و داینامیک را در بیشتر توابع دارد. حتی ویژگی و Feature های یک نمودار می تواند به عنوان یک تابع تعریف شود و این بدان معناست که داده های شما می توانند سبک و استایل و ویژگی خاصی که مد نظر شماست را داشته باشند.

انواع Visualization ها در D3: با D3، هیچ فرمت visualization استانداری وجود ندارد و به شما این امکان را می دهد که هر چیزی را بسازید، به عنوان مثال بتوانید یک جدول را به یک نمودار دایره ای تبدیل کنید و یا یک گراف و نمودار میله ای را به یک نقشه جغرافیایی تبدیل کنید.

Custom visualization

از آنجایی که D3 با استانداردهای وب کار می کند ، به شما این امکان را میدهد که به طور کامل ویژگی های مختلف Visualization  را کنترل کنید.

ویژگی انتقال و تغییر حالت از یک حالت به حالت دیگر: تابع ()transition در D3 تابعی بسیار قوی است و امکان انتقال و تغییر حالت را در نمودار ها فراهم کرده است.

تعامل و انیمیشن: D3 ، انیمشن های زیادی را ساپورت می کند مثل ()duration() ، Delay و ()Ease. انیمیشن ها از یک نقطه به نقطه دیگر سریع حرکت می کنند و نسبت به تعاملات کاربر پاسخگو هستند.

مزایای D3:

D3 یکی از کتابخانه های جاوا اسکریپت است ، بنابراین قابلیت این را دارد که در هر چارچوبی از JS استفاده شود. مثل: angular.js، React.js یا Ember.js

تمرکز D3 روی داده ها  است بنابراین D3 مناسب ترین و خاص ترین ابزار برای Data Visualization  است.

D3 متن باز یا (open- source) است ، پس شما می توانید از کدهای خودتان استفاده کنید و حتی کد های دیگری را به آن اضافه کنید.

D3 با استانداردهای وب کار می کند، پس برای اینکه با D3 کار کنید، به تکنولوژی دیگر و یا پلاگین دیگری به جز یک مرورگر وب نیاز ندارید.

D3 با استانداردهای وب مثل HTML ، SVG و CSS کار می کند، بنابراین هیچ ابزار یا نرم افزار دیگری برای یادگیری D3 وجود ندارد.

D3 شما را در تولید ویژگی های خاص محدود نمی کند و این کنترل کامل مصور سازی داده ها و customize کردن پروژه را به شما می دهد

D3 به نرم افزارهای برتر دیگر مانند Tableau و Qlikview وصل می شود و امکان زیباتر نمایش دادن گزارشات و داینامیک کردن آنها را به شما می دهد.

از آنجایی که D3 حجم خیلی کمی دارد و مستقیم با استانداردهای وب کار میکند، خیلی سریع است و به خوبی با مجموعه داده های بزرگ کار می کند.

در پایان به شما آموزش مصور سازی داده ها یا Data Visualization با D3.js را پیشنهاد می کنیم.

داستان عجیب دو تریدر برتر تاریخ که شما را شوکه میکندبهترین از نظر کاربران
داستان عجیب دو تریدر برتر ...
چرا باید یک عکاس شویمآخرین پست
چرا باید یک عکاس شویم