چگونه میتوان پرتره های حرفه ای گرفت
- 1399/10/20
- 641
- سایر مقاله ها
نحوه گرفتن عکسهای پرتره به صورت حرفه ای
چگونه یک عکاس آماتور میتواند گرفتن پرتره های مبتدی را تمام کند و شروع به گرفتن پرتره های حرفه ای کند؟
این مقاله نکات زیادی در مورد نحوه گرفتن پرتره های هنری به شما می دهد.
از کجا شروع کنیم؟
ابتدا باید برنامه ریزی کنید که چگونه میخواهید پروسه گرفتن پرتره را شروع کنید.
شما باید یک مدل پیدا کنید.استفاده از مدل یکی از مهمترین کارهای شما در گرفتن عکسهای پرتره می باشد. حتما از خود سوال می کنید چرا؟ اگر از یک فرد عادی استفاده کنید نمی توانید در این زمینه پیشرفتی داشته باشید چون مدل ها خود افراد هنرمند و خوش دوقی هستند و از اینکه ساعت ها از آنها عکس بگیرید خسته نمی شوند حتی ممکن است به شما ایده هم بدهند و هر چه مدل ها حرفه ای تر باشند بهتر می توانند شما را با نحوه عکس گرفتن عکاسان ماهر آشنا کنند. اگر یک مورد مناسب برای به نمایش گذاشتن کارهای خود داشته باشید، کل پروژه موفقیت آمیز خواهد بود. البته در گرفتن عکسهای پرتره بعد از مدل عوامل دیگری نیز تاثیر گذار است در اینجا نکاتی در مورد آنها بیان شده است که قبل از عکاسی باید به آنها توجه کنید.
ایده اصلی برای عکاسی پرتره
در ابتدا با مدل خود صبت کنید و سبک خود را برای او شرح دهید و به او بگویید که میخواهید به چه سبکی عکس ها را بگیرید مثلا عاشقانه، خشن، فشن، افسانه ای و…
مطمئن شوید که تا حدودی با سبک مورد نظر شما آشنا باشد و از همه مهمتر به سبک عکس های شما علاقه داشته باشد. تا اینجای کار اگر مدل شما با سبک عکس شما بتواند ارتباط برقرار کند و با سبک مورد نظر شما خود را وقف دهد به جرئت میتوانم بگویم که نصف راه را با موفقیت طی کرده اید.
مکان پرتره گیری
شما باید به مکان عکسبرداری خود توجه کنید زیرا مکان مناسب می تواند به شما در نمایش شخصیت مدل ها و ایده کلی کمک کند.
معمولاً بهترین مکانها برای عکاسان پارکها، ساختمانهای قدیمی و خیابانها در مرکز شهر است.
بسیاری از عکاسان برای جلسات عکس خود به دنبال برخی مکان های مخفی خاص می گردند زیرا ناشناخته هستند و جذابیت بی نظیری برای تصاویر ایجاد می کنند از همه مهمتر عکس های پرتره شما را برجسته و متمایز می کند. اگر مکانی که پیدا می کنید خود به خود فضای طبیعی و بکری از ایده شما را در برداشته باشد و احتیاجی به تغییر دکوراسیون نداشته باشد مطمئن باشید که عکس های پرتره شما بی نظیر خواهند شد
میتوانید از دوستان عکاس خود و یا حتی اینترنت و فضای مجازی برای پیدا کردن این مکان ها استفاده کنید و از شکل ظاهری آنها نهایت استفاده را ببرید. قبل از عکسبرداری پرتره باید از آنها دیدن کنید تا بفهمید آیا آنها با ایده شما مرتبط هستند یا نه.
مکانهایی را انتخاب کنید که حضور در آنها آسان، مجاز و ترجیحا رایگان باشد.
تعداد عکس های پرتره
قبل از عکسبرداری پرتره، باید با مدل در مورد تعداد متوسط عکس هایی که میخواهید بگیرید صحبت کنید. البته، شما نمیدانید که چند عکس خواهید گرفت زیرا تعداد عکس به عوامل زیادی مانند آب و هوا ، مکان یا شخصیت مدل بستگی دارد اما شما باید حداقل از 10 تا 20 عکس پرتره را بگیرید.
برای عکسبرداری پرتره چه زمانی از همه مناسبتر است؟
وقتی در خیابان عکس می گیرید، به طور کلی هیچ کنترلی بروی روشنایی ندارید و مثلا اگر نور زیادی لازم دارید، یا باید به پرنورترین جاها در خیابان مراجعه کنید و یا در روز عکس بگیرید.
همانطور هم که قبلا گفتیم، بهترین زمان برای عکاسی یا صبح زود است یا بعد از ظهر. ظهر آفتابی، زمان خوبی برای عکسبرداری پرتره نیست ، زیرا ممکن است مدل چشم هایش را ببندد و یا نیم باز کند و امکان ایجاد سایه های تیره و چروک های زیادی بر روی صورتش وجود دارد. روشنایی آفتابی ظهر، جالب نیست. معمولاً عکاسان روزهای دلگیر و ابری را برای خلق پرتره های عالی انتخاب می کنند! هنگامی که ابرهای زیادی در آسمان وجود دارد می توانید از صبح تا عصر عکس بگیرید زیرا نور نرم و پراکنده است.
به چه تجهیزاتی نیاز دارید؟
برای گرفتن عکس های پرتره خوب نیازی به استفاده از لنزها یا دوربین های فوق پیشرفته نیست بلکه یک دوربین و یک لنز دیافراگم بالا کافی است.
تمام دوربین های SLR دارای لنزهای قابل تعویض هستند. انتخاب لنز مناسب برای عکس برداری پرتره بسیار مهم است. البته می توانید با لنز های یونیورسال (Universal) شروع کنید. اما میتوانید بعداً مثل بسیاری از عکاسان شروع به استفاده از اُپتیک تخصصی کنید که در این موقع لنزهای ثابت با سرعت بالا یکی از موارد ضروری است. محبوب ترین لنز برای عکس برداری پرتره، 50 میلی متر است. به عنوان مثال Nikkor Nikon AF-S 50mm f / 1.8G. این لنز گران نیست اما بسیار مفید و راحت است.
اگر می خواهید پرتره های قدی بگیرید می توانید لنزهای 28 میلی متری یا 35 میلی متری را برای دوربینتان انتخاب کنید.
به یاد داشته باشید که اگر به مدل نزدیک هستید لنزهای 28 و 35 میلی متری نسبت بدن یا صورت را تغییر میدهند. لنزهای کلاسیک برای پرتره ها لنزهای 85 میلی متری هستند به عنوان مثال Nikon AF-S 85 mm f / 1.8G Nikkor.
یک توصیه فنی…
معمولاً عکاسان از دیافراگم باز برای ایجاد پرتره های کامل استفاده می کنند. همچنین دیافراگم باز می تواند پس زمینه را تار کند و یک مدل را از دیگر اشیا جدا کند. و البته به ایجاد عکسهای پرتره با کیفیت تر در یک اتاق تاریک نیز کمک می کند. کار با دیافراگم در حالت A یا M بسیار راحت است.
شما باید فوکوس کردن دقیق را یاد بگیرید چون استفاده از اپتیک دیافراگم نیازمند فوکوس مناسب است. وقتی دیافراگم از f1.4 تا f2.8 باشد ، عکاس کنترل فوکوس را براحتی از دست میدهد. بنابراین چهره مدل در تصویر تار خواهد بود. برای جلوگیری از این مسئله در مورد انتخاب نقاط فوکوس در دوربین خود اطلاعات کسب کنید. بهترین روش برای فوکوس، فوکوس روی چشم مدل است.
همچنین سعی کنید از فرمت RAW برای عکس های پرتره استفاده کنید تا به شما آزادی خلاقیت بدهد چون می توانید راحتتر تصاویر خود را رتوش کرده و تغییر رنگ دهید.
نکته مهم برای افزایش خلاقیت در عکسبرداری پرتره
سعی کنید به احساسات موجود در کادر توجه کنید. با مدل صحبت کنید و به او بگویید که سعی کند احساسات درست را القا کند. استفاده از فقط ژست های استاندارد برای عکاسی ایده خوبی نیست. به احتمال زیاد مدل شما غیرطبیعی و کلیشه ای به نظر می رسد.
از قوانین کلاسیک ترکیب و قانون یک سوم استفاده کنید. پاها یا بازوهای مدل را در تصاویر برش ندهید. البته بعضی اوقات می توانید این قوانین را نادیده بگیرید. اما در هر صورت شما باید در مورد آنها بدانید.
می توانید از چشم مدل برای معیار پوزیشن ایستادن استفاده کنید. بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که افراد چهره های مختلفی دارند بنابراین گاهی اوقات شما باید از موقعیت کمی بالاتر یا پایین تر از سطح چشم مدل استفاده کنید.
وقتی از کودکان پرتره میگیرید سعی نکنید آنها را در حالت های ایستا مانند عروسک ها قرار دهید در عوض سعی کنید با بازی های کودکانه با آنها انس بگیرید. باید برای بچه ها جالب باشید. با هر کودکی بازی و صحبت کنید. اسباب بازی های خنده دار زیادی مانند لباس های روشن ، عروسک و غیره با خود داشته باشید.
به دنبال روشنایی متناسب با ژانر کودکانه باشید. هنگام عکاسی، سعی کنید از نور طبیعی پس زمینه استفاده کنید.
در کل از مدلتان تمجید کنید! این برای ارتباط خوب بین عکاس و مدل بسیار مناسب است. فراموش نکنید که ژست های جالب مدل را جایی ثبت کنید زیرا بعدا به کارتان می آید. اگر مشکلی پیش آمد از مدل خود شکایت نکنیدو با روشی دوستانه او را راهنمایی کنید چون برای موفقیت در عکسبرداری پرتره، شما به همکاری مدل بیشتر از تجهیزات پیشرفته عکاسی نیاز دارید!
و در پایان
از اینکه یک عکاس خلاق باشید نترسید! از همین امروز شروع کنید و خارج از چارچوب فکر کنید اما کلیات را رعایت کنید.
رنگشناسی در عکاسی و ترکیب رنگ ها پرتره شما را زیباتر و حرفه ای تر میکند پس این مقاله را بخوانید.
آموزش عکاسی حرفه ای از مقدماتی تا پیشرفته