چگونه فضای مجازی تبدیل به ماشین پول ساز برای کسب و کارتان می شود
- 1399/10/7
- 564
- دیجیتال مارکتینگ
تبدیل فضای مجازی به ماشین پول ساز در کسب و کار
تاثیر فضای مجازی بر کسب و کار :
در حال حاضر فضای مجازی تاثیرات انکار ناپذیری بر کسب و کارهای افراد در بازارهای داخلی و خارجی گذاشته است. در این میان کسب و کارهای متاثر از فضای مجازی دو گروه اند:
1. آنهایی که فضای مجازی را به عنوان بزرگترین فاکتور موفقیت خود به کار بستند و از تمام پتانسیل های آن استفاده میکنند.
2. آنهایی که از فضای مجازی استفاده میکنند ولی نمیتوانند زیاد از آن سود به جیب بزنند.
اما تفاوت این دو گروه که هر دو از فضای مجازی استفاده می کنند در چیست؟
. بله درست حدس زده اید نرخ تبدیل بالا
با استفاده از دو فاکتور مهم می توانید به کسب و کار خود طوری نگاه کنید که باعث تقویت آن شود.
چند نفر در دنیا وجود دارند که شما بخواهید کسب و کارتان را از آنها بهتر کنید؟
اگر نمیدانید چگونه این سوال را جواب دهید به لینکداین (Linkdin) پایین مراجعه کنید تا مقدار تقریبی کسب و کارهای مشابه را پیدا کنید.
در فضای مجازی از بین تمام فالوورها و اعضایی که در کانال و پیچ های خود دارید، هر پست و محتوای شما به چند نفر از آنها میرسد و چقدر کاربر درگیرتان شده است؟
برای مثال اگر 200 هزار فالور دارید و فقط 1000 نفر از آنها کسب و کار شما را دوست دارند این ضعف در عملکرد شما را می رساند.
(ریچ چیست؟ به تعداد افرادی که پست و استوری شما را در اینستا و توییتر میبینند، ریچ میگویند. ریچ هر چه بیشتر باشد بهتر است)
این ثابت میکند که تعداد فالوور آنقدر هم مهم نیست بلکه رابطه آنها با شما بسیار مهمتر است و اینکه چقدر آنها به شما اعتماد دارند. اگر ریچ شما پایین است بهتر است سراغ مراحل بعدی در کسب و کار نروید زیرا این از همه مراحل مهم تر می باشد.
اما ریچ به تنهایی کافی نیست. ریچ زمانی به درد میخورد که مخاطبان، هدفمند باشد. چیزی که ریچ را خیلی بهتر میکند نرخ تبدیل است. دومین چیزی که شما نیاز است به آن تمرکز کنید، یک استراتژی خوب برای افزایش نرخ تبدیل می باشد.
(نرخ تبدیل چیست؟ نرخ تبدیل یعنی تعداد بازدید کننده هایی که به مشتری تبدیل میشوند)
به عبارت دیگر باید بدانید که چگونه فالوورها و طرفداران خود را به مرحله نهایی یعنی فروش تشویق کنید. اگر در افزایش نرخ تبدیل استاد نشوید بعید است که بتوانید فضای مجازی را تبدیل به یک ماشین پول ساز برای خود بکنید.
۴ قدم مهم که باید در فضای مجازی دنبال کنید:
۴ قدم خیلی مهم برای افزایش نرخ تبدیل وجود دارد که تفاوت زیادی در بازگشت سرمایه برای تان در فضای مجازی درست خواهد کرد
۱. بازار هدفتان را در کسب و کار تعریف کنید...
تا می توانید با جزئیات بالا بازار هدف تان را تعریف کنید. برای مثال یک آژانس کاریابی را در نظر بگیرید. اینها چیزی هایی است که شما می خواهید به آن برسید.
- مشتریان بالقوه برای مشاوره وقت قبلی تهیه می کنند.
- کارمندان بالقوه که رزومه خود را ارسال میکنند
- از مخاطبان درخواست لایو، بروشور و جزئیات بیشتر میکنند
- همکارهایتان از بقیه کسب و کارهای مشابه و روزنامه نگار ها قصد ارتباط گرفتن با شما را دارند.
وقتی که شما هدف نهایی را از همین ابتدا مشخص کردید مخاطب هدف تان برایتان بسیار واضح تر می شود. اگر میخواهید به دنبال افرادی بگردید مطمئن شوید آنها چهره واقعی خودشان را به عنوان عکس پروفایل انتخاب کردند و صاحب کسب و کاری هستند. این یک مثال کوچک بود. ممکن است واضح به نظر رسد ولی باید بگویم که خیلی از کسب و کارها این کار را انجام می دهند. خیلی از کسب و کار از همان ابتدا بیشترین تعداد افراد را در نظر میگیرند و عملیات بازاریابی را به روی هر کسی که می توانند پیاده می کنند. این کار بودجه آنها را هم از بین می برد. مثلا تبلیغات تلویزیون همین کار را میکنند.
مثلاً یک گروه مشاور املاک که در تلویزیون تبلیغ می کنند به کمیت بیشتر از کیفیت اهمیت می دهند در حالیکه به نرخ تبدیل هیچ توجهی نمیکند. اگر کسی به کسب و کارتان علاقه نداشته باشد از شما فاصله خواهد گرفت پس وقت و بودجه خود را دور نریزید.
۲. فضای مجازیتان را با ارزش، پر اطلاعات و سرگرم کننده کنید...
بزرگترین اشتباهی که کسب و کارها می کنند این است که فقط محصولات خود را در پیجشان می گذارند و ۱۰۰% محتوایشان را عکس و قیمت محصولات و خدماتشان تشکیل می دهد. خیلی بعید است که به محض اینکه کاربر وارد وبسایت یا پیجتان می شود محصول و خدماتی تهیه کند مگر اینکه آوازه تان تمام کشور را گرفته باشد ویا مردم شما را دوست داشته باشند. برای کسب و کارهای کوچک این فقط یک رویا است. هدف شما باید این باشد که به محض اینکه کاربر وارد پیجتان شد به روی دکمه فالو کلیک کند و پست های شما را لایک کند. هرچه تعداد نرخ فالو شما بالاتر باشد می تواند در بالا رفتن نرخ تبدیل کمکتان کند. این به شرطی است که محتوایتان باعث جلب اعتماد و رضایت مشتری بالقوه بشود. برای مثال دیجی کالا بهترین مورد می باشد. آنها فالوور های هدفمند جمع میکنند و هر هفته در زمانهای مشخص شده پست ها آموزشی و تفریحی میگذارند و در طول زمان فالوور را جذب کرده و در نهایت تبدیل به خریدار می کنند. سعی کنید به محض اینکه کاربر وارد پیج شد نظر او را جلب کنید. پس هدف شما باید جذب فالوور باشد.
۳. با افراد مناسب در هر فضای مجازی ارتباط بگیرید...
چگونه با افراد مناسب ارتباط بگیرید؟ منتظر نمانید که مردم شما پیدا کنند بلکه شما باید دنبال آنان بروید. شما پروفایل خود را روبه روی چشمان آنها قرار دادید. درضمن راه های متفاوتی برای نشان دادن خودتان به آنها وجود دارد. شما می توانید کمپین های پولی تبلیغاتی راه بیاندازید تا افراد شما را ببینند، شما می توانید از اینفلوئنسر هایی که مرتبط با کسب و کارتان هستند کمک بگیرید و یا حتی می توانید افرادی را که می دانید به پست شما علاقمند می شوند اول فالو کنید.
سعی کنید با مردم معاشرت کنید تا شما را بهتر بشناسند. این کاری است که باید در اوایل راه انجام دهید.
۴. ارتباط شخصی به شخص در اوایل مسیر
اگر این کار را انجام دهید تفاوت زیادی بین شما و خیلی از کسب و کارهای دیگر به وجود می آید. اگر شما نیاز به تعداد کمی از افراد با کیفیت دارید شاید بهتر باشد که به صورت شخص به شخص با آنها ارتباط بگیرید تا مشتری مناسب میدان را پیدا کنید. این در حالی است که اگر نیاز به مخاطب بیشتری دارید باید از کمپین های تبلیغاتی هدفمند استفاده کنید که با یک سرچ کوچک در گوگل می توانید بهترین سرویس ها را پیدا کرده و با کمی هزینه از این اهرم نیز بهره مند شوید.
یادتان باشد که تعداد فالوور مهم نیست. خیلی از کمپانی ها فکر می کنند که هر چه فالور بیشتر باشد، شرایط بهتر خواهد شد اما این تفکر اشتباه است. شما باید همواره کاربر و فالوور را ترغیب کنید تا محصولتان را بخرند.
وقت عمله...
اگر در حال حاضر کسب و کارتان از طریق فضای مجازی نتیجه بخش است باز هم به شما تاکید می کنم که 4 مرحله فوق را با کیفیت بالاتر انجام دهید. به 4 مرحله بالا به عنوان پایه کسب و کار اینترنتی خود نگاه کنید.